Hej, vi är Milk


Vi är en kommunikationsbyrå som har en ganska enkel filosofi:
allt vi gör ska skapa resultat för våra kunder. Det är den korta versionen.Om du är intresserad av hur vi jobbar, vad vi gjort, och vad vi kan göra för dig finns en lite längre presentation nedan.
Vill du hellre ses och prata möjligheter är du välkommen att kontakta Anna Reynold för ett personligt möte. Det kostar givetvis inget, men blir förhoppningsvis värdefullt i längden.Vad vi gör


Strategisk rådgivning

För att utveckla våra kunders affärer jobbar vi med
varumärkesutveckling i ordets vidaste bemärkelse, från
positionering, marknadsanalys och omvärldsbevakning till kärnvärden, erbjudande och identitet.Kampanjarbete

En god strategi är meningslös om den inte realiseras genom varumärkesbyggande, relationsskapande och säljfrämjande aktiviteter, på och utanför betald annonsplats.

Visuell identitet

Allt kring ett varumärke är kommunikation. Därför jobbar vi även med grafisk profil, produktdesign, förpackningar, butikskoncept, illustrationer och produktpresentationer.


Kulturkommunikation

Det handlar inte om sponsring. Snarare om ett effektivt komplement till traditionell marknadsföring, genom samarbeten med konstnärer, musiker, författare, designers och andra företrädare för kulturen som genererar uppmärksamhet i media och bygger relationer med målgruppen.

Så här jobbar vi


Kanaloberoende

Vi arbetar kanaloberoende hela vägen från strategi till konceptualisering och genomförande. På ren svenska betyder det att vi inte är begränsade till någon särskild mediekanal. Ett starkt koncept ska fungera i alla sammanhang; på och utanför betald annonsplats, på webben, i sociala medier och runt fikabordet. Det betyder också att det inte heller känns särskilt relevant att dra några skiljelinjer mellan varumärke och försäljning. Allt handlar ju om att skapa resultat. Idag, imorgon eller på lite längre sikt.

Integrerat

Ibland är den bästa lösningen en kampanj med otaliga enheter i massor av kanaler. Ibland är det ett svart mjölkpaket. Om man resonerar som vi gör vore det inte särskilt klokt att bygga upp en stor produktionsapparat som är beroende av att vi rekommenderar samma lösning varje gång, oavsett uppgift. Därför har vi valt bort det. Istället jobbar vi integrerat med våra samarbetspartners för webb, pr, film, butik, förpackningar eller det format som lösningen kräver. Samt, givetvis, med kundens befintliga samarbetspartners.

Prestigelöst

Ibland är vi involverade i övergripande affärsplaner, ympar in kärnvärden i organisationen och tycker till om produktsortiment. Andra gånger är vår roll enbart att förvandla befintliga strategier till effektiv kommunikation. För att det vi åstadkommer tillsammans ska lyckas, oavsett hur formerna för samarbetet ser ut, har vi bannlyst några saker från vår arbetsmodell. Den första är prestige. Den andra är not-invented-here-syndromet, som gör att bra idéer och upparbetade tillgångar hamnar i papperskorgen av fel anledningar. Vi har inga problem med att gräva där vi står. Om det inte skulle visa sig att gräset är grönare på andra sidan, förstås.


Vill du veta ännu mer?

Om du läst ända hit gissar vi att du är intresserad av en lite djupare bild av våra insikter och erfarenheter. Beställ gärna något av våra case inom bostäder, inredning, detaljhandel, sport & friluftsliv, mat, juridik, samhällsfrågor eller något annat område genom att höra av dig till Anna Reynold. Är du nyfiken på hur kultur kan användas som ett effektivt komplement till traditionell marknadsföring berättar Stefan Karlsson gärna mer.

Här finns vi

Milk startade 2001 och är idag 16 medarbetare. Vi finns på Kungstorget 11-12 i Göteborg och på Norrlandsgatan 18 i Stockholm, hos vår samarbetspartner Agency. Telefonnummer och e-post till alla medarbetare hittar du här.
Hitta till oss


Visa större karta