Milk

23 mars 2020

Tre år i rad i Guldägget

Vi är glada och väldigt stolta över att återigen vara nominerad i Guldägget, Sveriges största reklamtävling. Det är tredje året i rad som vårt jobb uppmärksammas och firas i tävlingen. Den här gången är det vår julkampanj för Hjärtebarnsfonden ” En God jul Till” som har chans på guldägget. Kampanjen gick ut i mellandagarna, när julen 2019 var över, och önskade hjärtsjuka barn och deras familj en god jul till. Och en till. Och en till. Och en till. Och en till. Och en till…
Läs mer om kampanjen här

Här kan du läsa mer om våra belönade kampanjer för GAIS och luftfilterföretaget Ultramare.

19 november 2019

Ny webb för Åbytravet

Åbytravet är Europas modernaste travbana, och som en del av nya Åby Arena erbjuder de en helhetsupplevelse med trav, restauranger, hotell och konferensytor. Tillsammans med Lundgren+Lindquist har vi tagit därför fram en helt ny webbplats, som tydligare lyfter fram hela erbjudandet och ett större fokus på konvertering. Besök den här för en närmare travupplevelse.

14 juni 2019

Nya plattformar för Rekomo!

Alla vinner om vi återvinner! Vår kund Rekomo jobbar med cirkulär ekonomi inom kontorsinredning och vi har fått förtroendet att förtydliga deras varumärke och kommunikation. Klicka på den här länken och läs mer om hur vi tänkt göra det tillsammans. Tänk andrahand i första hand!

25 maj 2019

Varumärkesfilm för Kärcher

Vi är superstolta över att i höstas blivit valda av Kärcher för uppdraget att ta fram deras nya varumärkesfilm. Syftet med filmen är att stärka det globala varumärket lokalt, på den nordiska marknaden, genom en berättelse som binder samman Kärchers varumärkeslöfte och produktsortiment med målgruppens vardag. Klicka på länken och se den!

11 februari 2019

Milk <3 Wallenstam

Vår kund Wallenstam är en stor kraft att räkna med i Göteborgs innerstad och vi är glada och stolta över att få vara med när de utvecklar staden vi bor i. Det senaste projektet vi har tillsammans är området runt Södra Larmgatan och Vallgatan där vi tillsammans skapar ett nygammalt kvarter – Kvarteret Victoria. Läs mer om projektet här!

7 februari 2019

Tredjetränaren sprider sig över världen

Vi är inte bara glada över att vår kampanj Tredjetränaren för GAIS gör succé resultatmässigt för vår kund (en ökad säsongskortsförsäljning med 21,9%) utan även i marknadsföringskretsar. Länkarna från olika siter som samlar den bästa reklamen på nätet ramlar in här hos oss och bland annat har Adforum och Marketing Communication News och Ads of The World valt att lyfta fram oss det senaste. Kul!

4 februari 2019

Facelift för en paradgata

Det är inte varje dag man får chansen att göra om en paradgata. Men tack vare Avenyföreningen fick vi göra just det. Klicka här och läs mer om vårt arbete med att förnya och förtydliga identiteten för Göteborgarnas mest ikoniska gata: Avenyn.

10 september 2018

ÅbyTravet väljer Milk

Nu står det klart att ÅbyTravet väljer Milk som reklambyrå efter avslutad upphandling. ÅbyTravet står idag inför den mest spännande utvecklingen sedan travbanan stod färdigställd 1936. Under våren 2019 kommer en omfattande renovering och utbyggnad att stå klar som tillsammans med ÅbyTravet blir en del av nya Åby Arena.

23 augusti 2018

Nominering i Publishingpriset

Idag är vi extra stolta över nomineringen i Publishingpriset för Wallenstams projekt Vasagatan 33. Det 80-sidiga prospektet berättar historien om en av stadens mest anrika byggnader, och bjuder in läsaren till ett nytt kapitel i någon av de 30 unika bostäderna som skapas. Vi tackar Wallenstam för förtroendet, och om du är nyfiken på projektet kan du läsa mer här.

28 juni 2018

Nokas väljer Milk

Vi är fantastiskt glada att säkerhetsbolaget Nokas valt att jobba med Milk när man nu ser över sitt varumärke. Vårt samarbete påbörjades redan under tidig vår men först nu har de första leveranserna skett, ett arbete som kommer att fortsätta med en löpande översyn av deras externa kommunikation över tid. Tack för ert förtroende, Nokas!

21 mars 2018

Nominering i Guldägget!

Vabruari 2017 ville Ultramare hjälpa folk att hålla sig friska. Tillsammans med dem tog vi fram en halsduk som var fodrat med samma luftfilter som de säljer till sjukhus för att filtrera bakterier från luften. Det här tilltaget gjorde stor nytta för Ultramares affär och har nu blivit nominerat i den prestigefulla tävlingen Guldägget. Vi är himla stolta och glada över att vårt arbete uppskattas och gör skillnad för våra kunder.

14 december 2017

Continental väljer Milk!

1 av 3 nya bilar rullar ut från fabriken på deras däck. 11 av 18 team i Tour de France litar på dem under varje etapp. Och otaliga löpare världen över kan tacka samarbetet med Adidas för ett överlägset grepp oavsett underlag.

Continental är ett av världens största varumärken inom däck, och vi är inte så lite stolta över att utses till långsiktig partner på den svenska marknaden. En viktig uppgift är att skapa större synlighet för varumärket under hela året, och kommunicera den ambitiösa visionen om att ingen ska omkomma eller skadas i trafiken.

Vill du veta mer?
Läs pressmeddelandet på Resumé!

25 oktober 2017

Vi är nominerade i Security Awards!

Vi är stolta och glada över att vårt arbete med att uppmärksamma brandövning i hemmet för Sector Alarm har nominerats i Security Awards. Juryns motivering lyder:

Det krävs kreativitet, nyfikenhet, insikt och ett stort pedagogiskt kunnande för att kunna tydliggöra vikten av brandvarning och utrymning av hemmet vid en brandfara. Inte minst för att engagera barnen. Sector Alarm har tagit ett nytt grepp. En film som engagerar barn och som uppmuntrar till att öva med sin familj hemma. Lockande och rolig skapar den lust att på ett lekfullt sätt genomföra övningarna – och att ta med hela familjen. En hjälp att förutse faror och i att visa hur man klarar en brand i hemmet på ett tryggt och säkert sätt. En hjälp för föräldrar, skola och andra att lära och visa.

21 september 2017

Hjärtebarnsfonden i Cap & Design

Milk i Cap & Design

Våra ADs Kristofer Salsborn och Gunnar Skarland i senaste numret av Cap&Design. Superkul att Hjärtebarnsfondens (och vårt) arbete för att göra livet bättre för alla barn som föds med hjärtfel uppmärksammas på ett så fint sätt.

19 juni 2017

Kraften kommer... därifrån.

Kraften kommer härifrån, eller rättare sagt från Skaraborg. Nu rullar TV-spotar för Billinge Energi som vi producerat ihop med Camp David Film. Har du på radion när du passerar Slätta hör du säkert pinfärska radiospotar också.

25 maj 2017

Nya 7hkraft.se är live.

Kul! Vår kund Billinge Energi lanserar nu ny site åt dotterbolaget 7H Kraft. Det är en anpassad version av den site vi gjort åt Billinge själva tidigare i år, och är den första av två anpassningar. Den andra, Herrljunga Kraft, jobbar vi på och går live inom kort.

15 april 2017

Teknikgruppen Väst blir Intemp

Teknikgruppen Väst har totalt bytt skepnad och blivit Intemp. Milk har tagit fram varumärkesplattform, kommunikationsplattform, grafisk identitet och website. Läs mer om projektet under “Jobb”!

1 februari 2017

Prosit!

Vabruari är över oss. Men vi har lösningen – en halsduk, fodrad med de filter Ultramare använder på ventilationen i sjukhus. Läs mer om Inte-ont-i-halsduken här!

2 december 2016

Lyckad introduktion för Smart Eye

Kul! Vår kund Smart Eye är mitt uppe i sin börsintroduktion, och som en av de inblandade i projektet är vi stolta över framgångarna de skördar. Aktien övertecknades kraftigt inför introduktionen och vi kan än en gång bara konstatera hur roligt det är att jobba med så begåvade och framtidsorienterade kunder som vi gör. Grattis, Smart Eye!

4 november 2016

Ett alarmerande brev

Sector Alarm ville ha hjälp med att nå företagare och berätta om sin tjänst. Så vi stoppade ett larm i ett kuvert. Du kan inte ana vad som hände sen. Se vår casefilm nedan.

27 oktober 2016

Brandöva med Sector Alarm

Vi tycker att det är roligt att vår film där vi är pedagogiska kring det här med eldkastare och brandövning i hemmet uppmärksammas, bland annat i branschtidningen Resumé. Titta gärna, och glöm inte att brandöva med familjen hemma.

1 juli 2016

Sommar!

Sommaren är här sägs det. Svårt att hålla med när man tittar ut just nu, men det kommer väl. Det innebär i alla fall att Milk har stängt vecka 28-30, vi hoppas att du får chans att vara lite ledig du också. Oss hittar man förmodligen på stranden, men är det kris-kris så ringer du oss så klart, våra telefonnummer hittar du på kontaktsidan!

Trevlig sommar!

10 juni 2016

Ny site!

Äntligen är vi klara med vår nya site. Det tog längre tid än vi ville, men kundernas leveranser går så klart alltid före. Till slut fick vi chansen att ta det i mål, och det känns underbart att den är live! Vi har lite pill kvar innan den är så bra som vi vill ha den, men vissa saker får helt enkelt växa fram. Hoppas att ni som besökare också gillar vad ni ser – om inte så måste ni säga till! Hör av er på info@milk.se eller 031 – 701 01 00!

// Hälsningar från Milk

9 juni 2016

Nya Regnskogen

Invigt och klart! Vi är fantastiskt stolta över att ha skapat all kommunikation kring Nya Regnskogen på Universeum. På gårdagens invigning firade vi med tukaner, pirayor, sengångare och människor. In i den 26-gradiga värmen och upptäck du med.

3 juni 2016

Erik Olsson och Milk i CAP & Design

CAP & Design har redan tidigare lyft fram vårt arbete med den ny grafiska profil och website för Erik Olsson i sina digitala kanaler, men vi blev superglada över att idag också få se en artikel i deras tidning. Vi tackar och bugar för berömmet, det är ett fint kvitto för både oss själva och för vår kund att vi gjort rätt saker, och gjort dem bra.

4 april 2016

Majs!

Idag poppar vi popcorn av flera anledningar faktiskt. Dels för att en animerad film som vi gjort för Ultramare har premiär på nätet. Men också för att Ultramare lanserar sitt filter gjort på majsstärkelse på Nordens största byggmässa Nordbygg. Majs är gott! Och smart!

1 april 2016

April, april!

April, april! Idag har vi annonser för både Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och mobiloperatören Fello i nationella tidningar. En är seriös, en är på skämt. Men vi vägrar avslöja vilken.

21 januari 2016

Mecenat

Idag är vi stolta att presentera Mecenat, studenternas bästa vän, som ny kund. Tillsammans med Mecenat tar vi fram en strategi för social media och varumärkets digitala profil. Likea på Facebook för mer info om hur det går.