Milk

Kraften kommer härifrån

Billinge Energi

Billinge Energi

Kategorier

El är inte det första vi tänker på när vi vaknar på morgonen. Knappast det andra heller. Så hur får man folk att först bry sig och sedan aktivt välja ett litet, lokalt elhandelsbolag istället för någon av energijättarna?

Det är utgångspunkten för vårt samarbete med Billinge Energi, ett lokalt elhandelsbolag i Skaraborg. Under parollen ”Kraften kommer härifrån” flyttar vi fokus från det generiska erbjudandet – el – till varumärkets betydelse för Skaraborg. Dels genom att leverera kraft till lokala förebilder som gör vardagen bättre. Och dels genom att stötta lokal, förnybar elproduktion och föreningar som verkar för en meningsfull fritid för regionens barn och unga.

Förvandlingen startade med en ny grafisk identitet som lanserades våren 2017. Den befintliga logotypen kompletterades med en kampanjvariant, som lättare går att applicera på företeelser som skapats med kraft från Billinge Energi. Dessutom uppdaterades färgpalett, typografi, bildspråk och förpackningar.

Tillsammans med Bravo Media producerade vi en ny, responsiv webb med två viktiga uppgifter: att berätta historien om Billinge Energi och motivera valet av en lokal elleverantör, och att göra det enkelt att bygga ett personligt elavtal direkt på sajten.

För att nå skaraborgarna använder vi oss av ett antal extremt lokala kanaler: espressobarer, bondgårdar, mejerier, idrottsföreningar, frisörer och andra ställen som skapar stolthet och sätter färg på vardagen i Skaraborg. De medverkar i sin tur i kampanjen som går i traditionella och digitala kanaler. Ett enkelt men effektivt sätt att visa att kraften till det som gör Skaraborg starkare kommer från Billinge Energi.