Milk

Universeum

Nya Regnskogen

Nya Regnskogen

Kategorier

Ditt regnskogsäventyr.

I Nya regnskogen, som med nordeuropeiska mått är gigantisk, samsas du med exotiska fåglar, sengångare, apor, grodor, fjärilar och andra små och stora varelser. Ett 25 meter högt träd med tre hängbroar tar dig ut i det okända. Kampanjen – som bland annat går i TV, på stortavlor och i sociala medier – ska locka fram den där äventyrslustan som finns, mer eller mindre väl dold, inom oss alla. Precis som med allt annat Universeum gör så bygger det på idén: för att barn och ungdomar verkligen ska förstå och engagera sig i något så måste de röra vid det.

Regnskogen minskar överallt utom i centrala Göteborg. Det är huvudbudskapet på eurosize-tavlorna som informerar och inspirerar i Göteborg med omnejd.

Din kortaste resa kan bli din längsta. Nya regnskogen ligger i centrala Göteborg men besöket kan bli starten på ett äventyr som tar dig mycket längre än så. I alla fall är det budskapet i det passutformade DR som skickas till ovanligt viktiga, potentiella regnskogsräddare därute. Dessutom innehåller passet ett årskort.