Kraften kommer härifrån

Billinge Energi

Från en liten aktör med ett generiskt erbjudande. Till en lokal kraftkälla för en hel region. För att förpacka ett lågintressant, generiskt erbjudande valde vi att ladda varumärket Billinge Energi med något mer. Med konceptet ”Kraften kommer härifrån” lyfter vi fram att Billinge Energi levererar kraft till vardagen i Skaraborg, stöttar lokal, förnybar elproduktion och ger energi till föreningar som ger regionens barn och unga en meningsfull fritid.

Strategi – Design – Kampanj - Film

I samband med relanseringen av varumärket tog vi fram en uppdaterad grafisk identitet, där färger, typografi, bildspråk och förpackningar anpassats för att positionera Billinge Energi som den lokala kraftkällan. Den befintliga logotypen kompletterades med en kampanjvariant, som används för att sätta ljus på samarbeten och lokala produkter som skapats med kraft från Billinge Energi.

Webben har två viktiga uppgifter. Dels att berätta historien om Billinge Energi och motivera varför företag och privatpersoner ska välja lokal kraft. Och dels att snabbt konvertera intresset vi skapat genom att enkelt kunna teckna ett personligt elavtal direkt på sajten.

För att nå den lokala marknaden använder vi extremt lokala kanaler: espressobarer, bondgårdar, mejerier, idrottsföreningar, frisörer och andra ställen som skapar stolthet och sätter färg på vardagen i Skaraborg. De medverkar i sin tur i kampanjen som går i traditionella och digitala kanaler. Ett enkelt men effektivt sätt att visa att kraften till vardagen i Skaraborg kommer från Billinge Energi.

Resultat

Ökad omsättning
0
%