Only one earth

Lights in Alingsås

Lights in Alingsås uppstod 1998 när studenter från Ljuscentrum på Göteborgs Universitet började experimentera med arkitektonisk belysning. Ett experiment som växte till att senare bli Skandinaviens största internationella ljusutställning. Det är ett välbesökt event där besökare möts av ett nytt tema varje år längs med en vandringsslinga i centrala Alingsås. Till 2022 års utställning fick vi i uppdrag att tolka temat ”Only one earth”.

Koncept – Grafisk identitet

Vi tog då fram konceptet Only one earth. 7.9 billions reflections.” där vi utgick från ordet ”reflections” för att visa att likt hur ljus som sprider sig och ändrar riktning, kan även tankar få nya vägar när de reflekteras. Och med tanke på att vi är nästan åtta miljarder människor på jorden så finns det ett nästintill oändligt antal idéer, tankar och synvinklar på hur vi kan bli bättre, göra bättre och bredda våra perspektiv genom just reflektioner.

För att paketera konceptet tog vi fram ett visuellt uttryck som för tankarna till prismor som bryter ljuset och skapar fler ljusstrålar. Ett manér som även skulle kunna anpassas och byggas vidare på till kommande års utställningar av Lights in Alingsås.